מן התקשורת

כתבות ופרסומים על/של יקב כישור

.................................................................................................................

יקב כישור לוקח חלק בפסטיבל "בשביל היין" - גלובס יוני 2017

.................................................................................................................

קטלוג 2017

.................................................................................................................
The story behind the bottle
Jpost.com
9/12/16

לחץ לכתבה

................................................................................................................
ויונייה 2015 זכה במקום הראשון בתחרות Terravino 2016!


...............................................................................................................
כתבה במגזין המשפחה - Kibbutz with a cause
אוקטובר 2016

לכתבה לחצו על התמונה:


................................................................................................................

יקב כישור בפורטל "על היין"
ספטמבר 2016

לקריאה

......................................................................................................................................................

Wine Musines Blog
6.6.16

מתוך הכתבה:
When I first saw Kishor Winery in 2014 and Sommelier, I loved their whites, but what one really remembers the second you say Kishor Winery must be its winemaker; Richard Davies – a gregarious man with a smile that matches his easy-going South African accent. Davies was there when the vines went down, in 2010, three years before he came to Kishor.

לכתבה במלואה


......................................................................................................................................................

מגזין דרך האוכל: "מגביהים את הכוס"
מה נשתנה? הלילה סוף סוף שותים יין כמו שצריך
מאת רונן פרלמוטר
גיליון 14

מתוך הכתבה:
GSM 2014
"יקב כישור
ממסך של ענבי סירה, שיראז וגרנאש, שיצרו יחד טעמי דובדבן, פטל וחבושים לצד קפה איכותי וקופסת סיגרים. יש לו גוף טוב וסיומת בינונית באורכה. גם יין מצוין וגם מצווה לתמוך בפרויקט המופלא שנמצא בכפר ייחודי לאנשים בעלי צרכים מיוחדים. מחיר מומלץ: 89 ש"ח". 

לכתבה במלואה
......................................................................................................................................................

עיתון ישראל היום: 
השמינייה: שמונה יינות שיכולים להפוך את ערב הסדר לאפילו יותר טעים
יאיר גת
פורסם ב: 22.04.2016 

מתוך הכתבה:
כישור, כרם כישור, סירה 2013
ליין, שנעשה מענבי סירה מהגליל, יש ריחות מרוכזים ומורכבים של פרי אדום בשל, משולבים בריחות וניל, קינמון ועץ קלוי, מזכרות משהות בת 14 חודשים בחביות עץ. המרקם שלו מלוטש, המבנה עשיר ורך והסיומת רכה ומתובלת. יין מרשים שישתלב היטב בכל ארוחת חג מרשימה. כשר. המחיר: כ־90 שקלים. 
לכתבה במלואה


......................................................................................................................................................

עיתון הארץ: מהימור בטוח ועד הפתעה - יינות מומלצים לליל הסדר
איך בוחרים יין לסעודת ערב פסח?

19.04.2016
איתי גלייטמן

מתוך הכתבה:
"כישור, GSM 2014
עז טעם ועם זאת מאופק ומרוסן, ה-GSM של כישור, בלנד בסגנון עמק הרון של ענבי גרנאש, סירה ומורוודר, הוא ניסיון ישראלי מוצלח. כבר באף השילוב בין הזנים עובד יפה, עם ביטוי לניחוחות אדמה, פרחים ופרי יער כהה ובשל. המתקפה על החך מאופיינת בעוצמה, שמרוככת על ידי שימוש בעץ באופן שמחמיא לפרי ומרכך אותו, והלגימה מתאזנת בסיומת חמצמצה וארוכה. גם במקרה הזה מדובר ביין לא כבד מדי, שלא ישתלט בטעמיו על התקרובת שמונחת על השולחן. 90 שקלים".

לכתבה במלואה


.......................................................................................................................................................

מגזין טיים אאוט: "עשינו לכם סדר: 15 היינות המומלצים לפסח - מהזול עד היקר"
יום רביעי, 13.4.2016 | מאת: אבירם כץ
מתוך הכתבה:
כישור, כרם כישור 2014 GSM: פעם ראשונה שהיקב מוציא את הבלנד הים תיכוני הזה של גרנאש־סירה־מורבדר. מתובל ועסיסי, מהודק, לא מורכב במיוחד, עושה מאוד נעים בפה ומחליק נהדר בגרון (90 ש״ח).
לכתבה במלואה


.......................................................................................................................................................

עיתון הארץ - "אם יש בארץ יינות סירה לא רעים, למה הם מדשדשים מאחור?"
טעימה של יינות סירה וכאלה שסירה הוא אחד הזנים שבהם מחזקת את התחושה שהם ראויים ליחס אחר מצד הצרכנים
17.03.2016
מאת איתי גלייטמן

מתוך הכתבה:
"כרם כישור, סירה 2013
כישור הוא אולי היקב הישראלי הקטן בעל עקומת השיפור המרשימה ביותר בעת הזאת, ויין הסירה שלו מבציר 2013 — שמשדר אופי קר, מתון, מאופק ואלגנטי, כמו גם ניחוחות שזורקים אותך לעמק הרון הצפוני — הוא דוגמה נהדרת לכך. זהו ביטוי מהודק ומעורר השראה לסירה ישראלי, שאמנם לא יחלץ קריאות התפעלות אך יהיה ליווי גסטרונומי מושלם למטבח מקומי. ציון: 90. 90 שקלים."
לכתבה במלואה


......................................................................................................................................................

How Israel weaves the disabled into its fabric" - Jewish national fund"
FEBRUARY 3, 2016
By Noah Alhadeff
לכתבה במלואה


................................................................................................................

"10 סיבות טובות לאכול ולשתות בגליל" - עיתון הארץ
ליבי שפרלינג ממליצה עלינו 16.12.15:

"יקב כישור פועל בתוך הכפר כישורית, שהינו כפר לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, רבים מהם פעילים בכרמים וביקב. ליקב כרמים בבעלותו שנטועים באזור הגליל המערבי, רובם בסמיכות של ממש לו. פגשנו את היינן ריצ'רד דייויס ואת יועץ היקב, היינן איתי להט לטעימה ים תיכונית במיטבה, במרכז המבקרים שכולו עץ בהיר פתוח אל הנוף הגלילי. היינות קלילים ומאוזנים והם מהווים תמורה טובה לכסף, כשהם נמכרים בהחל מ- 75 שקלים לבקבוק. הרוזה הרמוני והוא יהלום גם את החורף הקרוב. הריזלינג מוכיח יופי של יכולת התיישנות והוא ישראלי ייחודי מאוד. אהבנו גם את כישור סאבאנט (בספקטרום האוטיסטי המילה מציינת אדם שמצטיין במיוחד בענף מסוים) אדום שהוא בלנד של קברנה סוביניון, פטי ורדו, מרלו וקברנה פרנק מכרם כישור בגליל המערבי העליון. זהו בלנד עגול ופירותי, על אף היישון הארוך בחביות, רובן משומשות. סירה זני הפגין טעמי פלפל וטבק, לצד פירות שחורים והוא יופי של יין אוכל נגיש. שווה לטעום גם את גבינות המחלבה של כישורית ולקנות במקום".
לכתבה במלואה
......................................................................................................................................................
מדלית זהב לסוואנט האדום בתחרות Terravino
12.11.15

......................................................................................................................................................

The Wine Route Of Israel


......................................................................................................................................................

Hot Spots Israel

......................................................................................................................................................

מירה איתן מאתר "הסנדרינק" ממליצה על מסלול טיול ל'מטיבי לסת', ואנחנו שם:
18.7.15

"פתאום קלטתי שמזמן לא טיילתי בארץ סביב הנושאים האהובים עלי ביותר: יין, אלכוהול ואוכל. מיד שינסתי מותניים, או יותר נכון את ה'פוקוס' החביבה שלי, אספתי חברה אהובה שאוהבת בדיוק את אותם נושאים, ויצאנו ליום מרתק בגליל המערבי. אז היה פה יקב עם סיפור מאלף למנה ראשונה, מסעדה עם אוכל נהדר לעיקרית, ומזקקה עם מוצרים מרתקים לקינוח. ממש ככה.
יין למנה ראשונה
כישורית הוא כפר לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, הממוקם בקיבוץ כישור שבגליל המערבי העליון. אנשי כישור וחברי כישורית יצרו יחדיו קהילה שיתופית המאפשרת לבוגרים בעלי הצרכים המיוחדים להגיע למימוש עצמי ולעצמאות דרך תעסוקה יצרנית.

יקב כישור - מרבית החברים עובדים בענפי המשק והשירות שבכפר, בכלבייה המשכנת גם אלופי תחרויות, במרכז תקשורת המפיק מגזין טלוויזיוני חודשי, בחוות הסוסים הטיפולית, בגן הירק האורגני, במאפייה, בלול תרנגולות החופש, במחלבת העזים האורגנית, במגבנה, בכרמים וגם… ביקב שהוקם במקום. ביקב נמצא מרכז מבקרים מזמין, המשקיף על כרמי הענבים והחורש הגלילי הטבעי. ניתן לסייר ביקב, ללגום ממבחר היינות וליהנות מהתוצרת האורגנית העשירה של כישור: הלחם, הגבינות, הירקות ועוד.

ביקב זכיתי לאירוח חם מצד ריצ'רד דיוויס – הכורם והיינן של היקב, יאיר אונא – מנהל השיווק, ואיתי להט המוכשר – היינן המלווה והיועץ של כישור. 80 דונם הכרמים של היקב ממוקמים סביבו, כאחוזת יין אמיתית, וכוללים את ענבי בורדו הקלאסיים וגם את ענבי עמק הרון. ליקב שתי סדרות: סדרת כרם כישור וסדרת כישור Savant (בספקטרום האוטיסטי המילה מציינת מישהו שמצטיין מאוד בנושא מסוים).

שלושה יינות לבנים, רוזה אחד, שלושה יינות אדומים – כולם מצטיינים בקו אופייני מובחן, איפוק, חמיצות טובה ואלכוהול לא גבוה מדי, בקיצור… יינות נהדרים לאוכל. ובעוד כחצי שנה ייצא לדרך גםGSM (גרנאש, סירה, מורבדר) שטעמתי מהחבית. תענוג. יש למה לצפות. והביקור מקסים".

לכתבה במלואה

......................................................................................................................................................

הזמרת אחינועם ניני מבקרת ביקב כישור
18.6.15

..........................................................................................................

יין כרם כישור לבן 2013 - יין החודש במחלקה הראשונה באל על! 
לקריאה לחצו על התמונה:

..........................................................................................................

פסטיבל בשביל היין הגיע ביום חמישי לכישורית. יין, גבינות, לחמים, פיצות - הכל תוצרת בית, וחגיגות שנה למרכז המבקרים של יקב כישור.
תודה רבה לכל מי שהשתתף. היה מעולה!

6.6.15




..........................................................................................................

ערב ג'אז ויין ביקב כישור - 4 ביוני 2015

..........................................................................................................

תחרות אשכול הזהב 2015 - מדליית זהב לכרם כישור אדום!

..........................................................................................................

קטלוג 2015



לצפייה בקטלוג

.......................................................................................................................................

יין כישור זמין לרכישה גם בארה"ב!
דרך האתר israeliwinedirect

לינק לרכישה

מתוך הכתבה אודות היקב:
February 19, 2015 | Naomi Hochberg
Israeli Wine Tour Day 3: Kitron & Kishor

We arrived at the Visitor’s Center, a beautiful and modern building, recently finished, and were greeted by Richard Davis and Yair Una, head of marketing and sales, as well as Yaron Biran, a member of the community who works in the vineyard and winery.  Yaron brings us a selection of cheeses, breads and vegetables, all grown, made and baked in Kishorit. If you get a chance to visit this magical place you MUST try the food! Perhaps the best spread of our tour!
......
o the wine! Their vineyards are terra rosa and limestone and the unique micro-climate of the region helps them grow grapes of excellent quality. Of the grapes they grow, 7 are red (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot, Syrah, Grenache and Mourvedre) and 3 are white (Sauvignon Blanc, Viognier and Riesling).  They have just started to bottle the Syrah and next year will begin with the Mourvedre and Grenache.
......

לכתבה במלואה
............................................................................................................

כתבה על יקב כישור במגזין 81 של Hot צפון (10.2.15):

הריצו לדקה 19:15:

.
............................................................................

'עולם האישה' ינואר 2015 - "יין שבא מאהבה"
העיתונאית שרית ישי-לוי ביקרה במרכז המבקרים ומספרת על החוויה:


..........................................................................................................

יאיר גת - ישראל היום' (28.11.14) במסע טעימות בין יקבי הגליל המערבי:
"...התחנה הראשונה שלנו, יקב כישור, נמצא ביישוב כישורית, כפר קהילתי למבוגרים בעלי צרכים מיוחדים. הכרמים של כישורית מטופלים על ידי תושבי הכפר, בניהולו של הכורם והיינן ריצ'רד דיוויס. היינן היועץ איתי להט מלווה את היקב מיומו הראשון, ואפשר להרגיש את זה. היינות של יקב כישור עשויים נהדר, מעניינים והכי חשוב - נעימים מאוד לשתייה. החל בכישור לבן 2013 - שיש לו בלנד ארומטי ומורכב של ויונייה וסוביניון בלאן; דרך כישור רוזה 2013 המהנה - שנעשה מענבי מרלו ושאם היתה לי מסעדה על חוף הים הייתי רוכש את כל המלאי שלו; ועד סוואנט אדום 2012 - בלנד מתובל ורך של קברנה פרנק, קברנה סוביניון ופטי ורדו. את הטעימה סיימנו בכוסית של גראפה מתובלת ויצאנו שוב לדרך, אל יקב שטרן שבקיבוץ תובל...".

לכתבה במלואה.

..........................................................................................................

מרכז המבקרים מתפרסם באתר "אוצרות הגליל":


..........................................................................................................

ערב טעימות Pre-Bottled ראשון ביקב כישור (20.11.14):

..........................................................................................................

אדם מונטיפיורי מהג'רוזלם פוסט על יקב כישור:
כתבה על יקב כישור ב- Jerusalem Post
'טעימה' מהכתבה:

The first quality recognition was almost immediate. In Eshkol Zahav 2014, Kishor had an outstanding result, winning a gold, silver and bronze medal. Eshkol Hazahav (The Golden Cluster) is Israel’s premier wine-tasting competition. Not bad for a newish winery.
Tulip and Kishor both have visitors’ centers (Kishor’s is new), and both are well worth a visit, though it is best to book in advance.
They are both kosher wineries, Tulip since the 2010 vintage, and Kishorit since its founding. If kashrut had an ethical element, then these two wineries would have the highest level of kashrut possible.
ספטמבר 2014. לחצו לכתבה

..........................................................................................................

גלובס - "10 המלצות לחג שאתם חייבים לנסות":
"חדשים וותיקים, יקבי בוטיק קטנים לצד חברות גדולות, אדום ולבן, רוזה ושרדונה, שאפילו שונא שרדונה כמוני התפעל ממנו ■ יינות לראש השנה 27/09/2014"
חיליק גורפינקל. לקריאה.

...........................................................................................................

Savant אדום ב"ישראל היום":
Savant אדום בין המומלצים לחג (יאיר גת 22.9.14): "יקב כישור, שהוקם בשנת 2010 ב"כישורית", בית לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, בגליל המערבי, מצליח להשיק מדי שנה יינות חביבים במיוחד באיכות הולכת ומשתפרת. היין הזה נעשה מענבי קברנה פרנק, קברנה סוביניון ופטי ורדו, שגדלו בכרם כישור והתיישנו 14 חודשים בחביות בנפרד לפני שנעשה מהם היין, המרענן, החמצמץ ומלא החיים הזה". לחצו.
 

.................................................................................................

10 היינות הישראליים המשתלמים ביותר לחג:
אתר מאקו כינס פאנל טעימות מקצועי במסעדת הבסטה בתל אביב, חברי הפאנל טעמו יותר מ-30 בקבוקים ויצאנו עם עשירייה מובילה. אנחנו ביניהם.
רוזה כישור 2013 - מקום שני:
"יין טעים מאוד, מתוחכם וטוב. רוזה שיש לו מליחות מסוימת, הוא מגניב, חכם ומאוזן. עם זאת, לא היינו מהמרים שהוא מסוג היינות שכל חברי המשפחה ייהנו ממנו כי הוא יין למיטיבי לכת והוא ממש לא מתחנף. מבחינתנו הוא אחד הטובים שטעמנו, עם טעמי מנדרינה מוצלחים ואפלות מסוימת יחסית לרוזה, שעושה לנו את זה במיוחד". לכתבה.

..........................................................................................................

יקב כִּ‏ישׁוֹ‏ר – כי "באזזזז", לא נוצר סתם - אתר "על היין":
הפורטל של דני רובין: "באזזז", גדול מתרחש בשבועות האחרונים אודות יקב, שרבים מאתנו, טרם שמעו אודותיו. זה התחיל בביקורות מחמיאות שעלו במספר אתרי מדיה, אודות יינות של היקב, וזה נמשך אל מהלך מכירה ושיווק שהביא את יינות היקב להימכר ולהיות מבוקשים ביותר מ-70 חנויות יין ומסעדות יוקרה בישראל, ביניהן: מסעדת טוטו, מול ים, מנטה ריי, הרברט סמואל, שגב אקספרס. הצלחתי "לשים את ידי", על 3 יינות של היקב, את האחרים, הרוזה, הויונייה, והריזלינג, פשוט לא הצלחתי, כי הם פשוט נחטפו ואזלו. אז בואו תצטרפו אלי לכמה מילים על יקב כישור ולטעימת היינות. כי "באזזז", לא נוצר סתם". ספטמבר 2014

לכתבה במלואה
..........................................................................................................

רונן פרלמור - 'מקור ראשון':
"בימים שבין ערב כסה ועד עשור כולנו מחפשים לעשות מצוות. בכל זאת – הימים שיקבעו את השנה הקרובה. מסתבר שגם ביין אפשר לקיים מצווה או שתיים. קחו למשל את יקב טוליפ ואת המיזם החדש שלו – יקב מאיה. משפחת יצחקי מקרית טבעון מקפידה לשלב ביקב שלהם עוד מהקמתו, עובדים בעלי מוגבלויות מכפר התקווה. גם ביקב שבתוך היקב, זה החדש שבסגנון יווני ים-תיכוני (מה זה אומר בעצם?) - משולבים, לצד יועצי היין היוונים והיינן דוד בר אילן, אותם אנשים מיוחדים בתפקידים שונים, ויחד הם מציגים ארבעה יינות חדשים לעת עתה.
ביקב כישור אף הגדילו לעשות. היקב נמצא בליבו של הכפר כישורית, כפר הממוקם בגליל המערבי בין מעלות לכרמיאל ומיועד כולו לאנשים טובים עם צרכים מיוחדים ומוגבלויות שונות שזו להם ההזדמנות להשתלב בחברה הישראלית. היקב, שבימים אלו עמלים בו על הבציר הרביעי, הוקם כחלק ממערך התעסוקה (לצד מאפית לחמים, דיר עיזים אורגני, לול תרנגולות חופש, גן ירק אורגני ועוד) של הכפר ונמצא בבעלות מלאה (!) שלו כאשר כל ההכנסות ממכירת היינות מיועדים לתפעול הכפר ולרווחת תושביו. את היקב מוביל ומנהל ריצ'י דייויס ומלווה אותו יועץ היין המבוקש איתי להט. התוצאות אגב, מרשימות בכל קנה מידה.
לצד כל אחד מהיקבים הוקם מרכז מבקרים מרשים ויפה אבל כזה שגם מצליח לשמור על אינטימיות ואינו המוני מדי. מומלץ לשלב ביקור בהם לקראת חול המועד.
היינות שלפניכם גם נכנסים לקטגוריה של "עד 100 ש"ח", ככה שזה גם לא יוצא יותר מדי יקר. אז עשו מצווה לכבוד השנה החדשה -תרימו כוסית יין!

מארה וויט 2013, יקב מאיה – שילוב מאוד מעניין של ענבי מרסן מהגלבוע עם פרנץ' קולומברד מכרם בן שלושים מאזור בנימינה. אף מקסים - פרחוני ורענן המשלב פרי טוב ומינרליות קרירה. בחיך הוא בעל גוף קליל ואלגנטי עם חמצמצות מענגת ופריכה. אחלה קונספט! (מחיר מומלץ – 79 ₪).

כרם כישור לבן 2013, יקב כישור– ממסך ידידותי (רק 12.5% אלכוהול) של סוביניון בלאן וויוניה, מהכרמים שסביב ליקב. יופי של ארומות טרופיות (אפרסק, אננס, ליצ'י), עשבים ירקרקים (מנטה) ונגיעה של רוח ים. כשלוגמים ממנו הוא ממלא את הפה באושר. מומלץ בחום לנסות בבית! (מחיר מומלץ – 75 ש"ח).

קברנה סוביניון רזרב 2012, יקב טוליפ – רוב מוחלט (90%) של קברנה סוביניון עם השלמה של קברנה פרנק ופטי ורדו בכמויות שוות. מרשים ואלגנטי. צבע בורדו-סגול אפל, ניחוחות של פרי שחור דחוס ובשל, שוקולד בלגי איכותי, קליה מעודנת ותיבול עשבוני. מרקם לעיס בפה, רחב ומרשים. ליגה לאומית! (מחיר מומלץ – 98 ש"ח)".

(מתוך מדור היין של רונן פרלמוטר 'נשים', 23.9.14).
..........................................................................................................

Savat אדום במדריך היין הישראלי החדש לשנת 2015:
Savat אדום 2012 שלנו ב- TOP 20 של מדריך היין הישראלי החדש (יאיר גת וגל זוהר) ראו עמ' 3 בגרסה בעברית:
לחצו לצפייה בלינק.

.........................................................................................................

כישור רוזה בין המומלצים לארוחת ראש השנה:
אבי אפרתי מאתר וואלה ממליץ על הרוזה שלנו:
"רוזה ישראלי שונה מאד מהמקובל בתעשייה. יין שנזהר ממתיקות, נהנה מחומציות טובה מאד ומספק המון אופי ויופי של תמורה לכסף. מהיינות היותר מהנים שתוכלו להעלות על שולחן החג או בארוחה שביום המחרת".
17.9.14. לכתבה במלואה.
.........................................................................................................

"כישור טוב לגוף ולנפש":
פורטל היין הישראלי על היקב שלנו (כתבתו של אורי גילן 22.7.14) :"בימים טרופים אלו, עלינו לעצור, לפרגן וליהנות מהדברים הטובים והאנשים הטובים שסביבנו. יקב כישור פתח מרכז מבקרים חדש. היקב מהווה את הדוגמא המושלמת בין מקצועיות, עשייה ומחשבה חברתית. כשיין טוב פוגש עשייה מבורכת וחזון חברתי". לקריאה.
..........................................................................................................

'יש לי סימפטיה' - ביקורת על יינות כישור בוואלה! אוכל
אבי אפרתי מוואלה! אוכל על יינות כישור (26.6.14):
"השבוע בטעימה יינות משני יקבי בוטיק מקומיים סימפטיים להפליא – כישור ושטרן. יקב כישור שייך לכפר כישורית - כפר לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים הפועל כחווה חקלאית. ליקב כרמים משלו שנטעו בגליל המערבי ב-2007. תושבי הכפר פעילים בעבודת היקב. היינן של כישור הוא ריצ'ארד דייוויס בליווי מקצועי של איתי להט המנוסה. יקב שטרן שייך לג'וני שטרן ופעיל מ-2004. היקב פועל בקיבוץ תובל בגליל התחתון.

זו הייתה טעימה מהנה. בשני היקבים עושים יינות ראויים. לא יוצאי דופן או גדולים אבל טובים, שונים מאד ברובם מהדי.אן.איי. המוכר של יקבים בישראל ומתומחרים בהגינות יוצאת דופן בסטנדרטים מקומיים. הרוזה של כישור למשל, הוא מיינות הרוזה המקומיים הבודדים הראויים להיקרא בשמם (להבדיל ממיצי פירות עם אלכוהול). גם הכישור הלבן, בלנד של סוביניון בלאן ו-ויונייה הוא יין מלא איכויות ואופי; שניהם בתמחור שפוי לגמרי... אלו יינות משני יקבים נחמדים מאד, שניחנים באופי ובצניעות. רוב יינות הטעימה הזו מעניקים עודף לא קטן ממאה ומספקים הנאה לא מבוטלת ללגימת יומיום. רובם הגדול מתאימים ככפפה ליד כאופציות מקומיות טובות למסעדות, בכוסות או בקבוקים. שווה להכיר...".
לכתבה המלאה

..........................................................................................................

מוסף "הארץ" מדור: פינת אוכל
6 ביוני 2014
"משק כישורית עושה דברים טובים"
"המשק של כישורית הוקם כדי לספק מזון לתושבי היישוב, בעלי צרכים מיוחדים החיים בקהילה תומכת. היום היין, הלחם, הירקות והגבינות הם סחורה מבוקשת גם מחוצה לו".

לקריאת הכתבה 


..................................................................................................................

"ומה עם איזו כוס רוזה"?
השף אורי ארנון ממסעדת ארנולד'ס ממליץ על רוזה כישור. 6.6.14
לחצו לקריאה.

...................................................................................................................

"העתיד נראה ורוד" - המלצה על כישור רוזה
מתוך כתבתו של איתי גלייטמן במוסף גלריה של עיתון "הארץ":
"המוניטין הרעים של הרוזה הם עניין לעבר. עכשיו, בגרסה איכותית בהרבה, הוא תופס את מקום היינות הלבנים כדבר הנכון לקיץ"
"רוזה ישראלי ראוי נוסף מגיע מהכפר לבעלי מוגבלויות כישורית שבגליל המערבי. 100% ענבי מרלו שתססו על שמריהם כחצי שנה בחביות אלון הפיקו רוזה יבש, רציני וחף ממתיקות שמצליח להרשים בזכות חמיצות טובה ומעודנת. בחירה נכונה לכל ארוחה קיצית". לכתבה במלואה.
4.6.14
.................................................................................................................

"ורוד עולה - מפץ הרוזה הגדול כובש את ישראל" (מגזין טיים אאוט):
טיים אאוט (מדור אוכלים שותים) מכריז: הרוזה כובש את ישראל! והרוזה שלנו מככב ברשימה. מתוך הכתבה:
"רוזה 2013, יקב כישור - הנה ההוכחה שאפשר לייצר כאן רוזה מורכב, בסגנון אירופי, ועדיין להישאר בצד החד והקליל של המפה. 100 אחוז ענבי מרלו נסחטו בעדינות ונשלחו לתסיסה ארוכה על שמריהם בחביות, ממש כאילו היו יין שרדונה או ויונייה מסוגנן. התוצאה היא יין בעל גון אפרסק, עם חומציות נהדרת שתומכת בגוף עשיר יחסית לרוזה". יוני 2014
לחצו כאן לכתבה המלאה

.........................................................................................................

"בציר טוב: 7 יינות לבנים לשבועות":
Ynet בוחרים ביינות לבנים מומלצים לשבועות וסוואנט ריזלינג 2013 שלנו ביניהם!!!
טעימה מהכתבה: ..."כבמתכוון הוציאו שם השנה ריזלינג חצי מתוק, שיש לצנן טוב טוב ואז אי אפשר להפסיק לשתות ממנו. טעמנו יין שמח וכיפי שבסיומת מפתיע עם מורכבות נעימה"... לחצו כאן לקריאה.
28.5.14
..........................................................................................................

הסנהדרין ממליצים על סוואנט ויונייה:
זן הויונייה מתחיל סוף סוף לקבל את הכבוד הראוי לו! ואנחנו כמובן ממליצים על סוואנט ויונייה של יקב כישור... אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה שפורסמה באתר סנהדרין: "אדון ויונייה".

..........................................................................................................

יקב כישור בתחרות אשכול הזהב 2014:
יקב כישור באשכול הזהב 2014 - התחרות השנתית ליינות ישראל:
Savant אדום 2012 - מקום 1 ביינות בלנדים!
כרם כישור לבן 2013 - מקום 2 בבלנדים לבנים!
כרם כישור אדום 2012 - מקום 3 ביינות בלנדים!

הרבה תודות לכל העוסקים במלאכה. כי הרי בסופו של דבר הכל מתחיל בעבודה המקצועית של צוות הכרם - השתילה, הזמירה, הדילול, טיפוח הגפנים, הטיפול בענבים וכמובן - הפקת היין. אז תודה לריצ'ארד שמוביל את החבורה, בסיועו של איתי להט. ליוסי שאחראי לצד הכשרות ובתוך כך שותף מלא לעבודה הקשה. לאורי ברוך (בכחוס) המשווק את היינות, ותודה רבה לכל החברים שעובדים יום יום בכרם וביקב: ירון, גיל, רינת, יריב, וכל מי שבא לעזור :-)

בתמונה: ריצ'ארד דיוויס על הבמה מקבל תעודה ומדלית זהב עבור Savant אדום!
16.5.14

........................................................................................................

סאבאנט כישור ריזלינג 2013 ברשימת המומלצים לארוחת החג (מוסף 24 שעות ידיעות אחרונות 7.4.14)
לחצו לקריאה:

חלק א'  חלק ב'

..........................................................................................................

יקב כישור - הסידרה החדשה לשנת 2014
סדרת כרם כישור וסדרת סוואנט (המשווקת לראשונה!) 16.2.14
לחצו לצפייה:

 

להזמנות השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם